fredag 21 januari 2011

Maträtter och matförråd

Med de många köken kan man tillreda mycket olika rätter. Här är några nu redan uppätna rätter för att uppfriska minnet för dem som varit med och för andra att beskåda kockarnas verksamhet. Det finns ett otal antal kockar för alla får delta i matlagningen och göra det som lämpar för henne eller honom.
I nedanstående foto, från Ilmas skafferi, syns "by bodens" hyllor där mat och kokkärl förvaras.

Serveringbord i Ilmas skafferi


 Sillis är gott efter en påfrestande kväll.

Sillisbord, var så god
För en del av manskapet är estetiken inte det viktigaste. Andra anser att smaken är det väsentliga. 

Smak och utseende kan ha det trångt ibland

Spagetti och Corleones köttbullar (Harry Herlin)


Vissa maträtter har blivit traditionella. Till midsommarseglatsen hör det alltid fylld kaka, helst Ellen Svinhuvuds, med kaffe avec. Kall fisktallrik, med olika sorters inlagd, rökt eller gravad fisk hör också till.
Midsommarens kaffebord (Harry Herlin)

Lunchbord med midsommarfisk (Harry Herlin)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar